Pilates

Pilates

Train op jouw manier in een groep of met persoonlijke training op maat

Verbeter je conditie door beweging

Pilates improves your ability through movement to Increase your mobility. Zoek jij een manier om je stemming te verbeteren, voel jij je alsmaar moe? Dan is deze manier van conditie opbouwen de perfecte voor jou.

​Pilates helpt je jezelf en je lichaam beter te begrijpen en al doende kun je steeds meer psychisch aan en lichamelijk doen.
​Deze cursus duurt zes weken en wordt gegeven in Bussum.

Wie geeft deze cursus?

Walid Amar komt uit de wereldstad Caïro in Egypte. Hij heeft diverse hoogstaande opleidingen gedaan, onder meer voor Yoga en heeft een officiële licensie als STOTT trainer. ​Al 20 jaar is hij Caïro een plaatselijke bekendheid door zijn sport- en dansstudio’s en het uitgaansleven waar hij graag laat zien wat echt salsa dansen eigenlijk inhoudt.
​Zijn basis is echter Yoga en Pilates waardoor hij een fenomenaal uithoudingsvermogen en lange spieren heeft ontwikkeld en de meest zware oefeningen met een glimlach voordoet. Met gevoel voor humor, positieve energie en motivatie leert hij je meer dan je zelf voor mogelijk hebt gehouden.

 

Pilates; wat houdt het in?

Pilates is een lichaamsoefening ontwikkeld door Joseph Pilates. Joseph ontwikkelde deze methode tijdens de eerste wereldoorlog om het revalidatieprogramma voor oorlogsveteranen te verbeteren.

​Pilates oefeningen leren je om te ontspannen en met spanning om te gaan. De basisvorm van Pilates bestaan uit oefeningen op de mat en ademhaling oefeningen. Deze zijn prettig om te doen voor iedereen, ongeacht leeftijd of conditie. De spieren de je wervelkolom ondersteunen worden zo getraind en je lijf komt in balans. Het lichaam is verbonden met de geest dus heeft dit ook een effect op de psyche van de mens. Met behulp van Pilates kom of blijf je geestelijk in balans en leer je je grenzen maar ook hoe je langzaam tot steeds meer in staat zult zijn. Hoe fijn zou het zijn om op een ontspannen manier iedere uitdaging in je leven aan te kunnen?

  • Level 1: Beginners; Leer de basis bewegingen en wordt soepel
  • Level 2 : Gevorderden; Leer je kracht in te zetten
  • Level 3: Master; Krachtig door sterkte en balans